PAYLAŞ
Google Haritalar Hepimizi Takip Mi Ediyor ?

Google Haritalar, Kullanıcılarının Her Hareketinden ve Konumundan Haberdar mı?

Kabul etmek istesek de istemesek de artık bütün bilgilerimize internet üzerinden ulaşılabiliyor. Hatta paylaşmak istemediğimiz özel bilgilerimiz bile çok kolay bulunur ve saklanamaz olmaya başladı. Şimdi ise, isteğimiz dışında takip edilip, bilgilerimizin depolandığı bir uygulama daha gündemde, Google Haritalar.

Google'ın her yerde akıllı telefon kullanıcılarını takip ettiği ortaya çıktı. Nasıl mı ? Diyelim ki haritadaki yerinizi işaretlemek için bir yere kırmızı bir nokta bıraktınız. Bu sayede o an nerede olduğunuzu Google'a söylemiş oluyorsunuz. Kısacası konum atıp yerinizi paylaştığınızda Google her adımınızdan haberdar olacaktır.

Google Haritalar Hepimizi Takip mi Ediyor ?

Eğer ikna olmadıysanız kendinizi takip edebilmenin bir yolu var. Akıllı telefonunuzda kullandığınız Google hesabında oturum açın ve bu bağlantıyı takip edin. İçinde bulunduğunuz ayın birinci günden itibaren bulunduğunuz her yerdeki kayıtları bu sayede görebilirsiniz. Nerelerde bulunduğunun adım adım işaretlenmiş bir şekilde haritada görülmesi, birçok insanı takip ediliyormuş hissi yüzünden rahatsız edecek gibi duruyor.

Daha da inanılmaz bir şekilde hangi gizlilik ayarlarını seçerseniz seçin, bilgileriniz halen Google tarafından bir yere toplanıp saklanıyor. Yani artık durum kontrolden çıkmış halde diyebiliriz. İyi haber şu ki, aşağıdaki işlemleri yaparak takip edildiğiniz alanı en aza indirebilirsiniz.  Bu bilgiyi arkadaşlarınızla, ailelerinizle ve tanıdığınız herkesle paylaşmayı unutmayın!

Google İzlemeyi Nasıl Devre Dışı Bırakabilir ve Geçmişinizi Silebilirsiniz?

Konum geçmişinizin hesabınızda etkin olup olmadığını kontrol etmek için Google Haritalar Konum Geçmişi sayfasına gidin ve Geçmiş ayarlarınıza erişmek için dişli şekilli simge düğmesini tıklayın. Hizmeti oradan devre dışı bırakabilir veya tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Fakat konum geçmişinizin devre dışı bırakılması, geçmiş tarihli kayıtların silinmesi anlamına gelmemektedir.

Google Haritalar'ın son 30 gün boyunca depoladığı yerleri silmek isterseniz, önce Konum Geçmişi sayfasına geri dönün. Varsayılan zaman aralığı, o anki güne ait konum geçmişinizi gösterir, bu nedenle haritadaki herhangi bir alanı görmeyebilirsiniz. Geçmişinizi 30 güne kadar görüntülemek için soldaki takvimin altındaki açılır menüyü kullanın.

Google Haritalar'ın konumunuzu izlediği bir süre seçerseniz, haritada bulunduğunuz tüm noktaları görürsünüz. Takvimin altında, geçmişinizi, seçtiğiniz zaman aralığından itibaren silmenize veya geçmişinizin tümünü silmenize yarayan seçeneği görebilirsiniz. Buradan silmek istediğiniz konum kayıtlarını silebilirsiniz.